باراک اوباما گفت: هرگونه توافق هستهاي با ايران شامل راهکارهايي براي اطمينان از پايبندي ايران به تعهداتش خواهد بود.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از خبرنگار شبکه اطلاع رساني راه دانا به نقل از العربيه، باراک اوباما رئيس جمهوري آمريکا در مصاحبه اختصاصي با شبکه العربيه تاکيد کرد که حل و فصل پرونده اتمي به معني پايان همه بحرانها با ايران نيست.
رئيس جمهوري آمريکا گفت که «نشست کمپ ديويد» که ميان او و سران و رهبران خليج برگزار شد «بسيار موفق بود.» او تاکيد کرد که «واشنگتن از روابط بسيار خوبي با کشورهاي شوراي همکاري خليج برخوردار است.»
او ادامه داد که بيانيه پاياني نشست کمپ ديويد نشان از اهميت مسائل مطرح شده دارد.
ايران مسلح به اسلحه اتمي بسيار خطرناکتر است
اوباما درباره پرونده اتمي ايران نيز گفت: «به جلوگيري از دست نيافتن ايران به اسلحه اتمي پايبنديم» و تاکيد کرد: «ايران بايد اعتماد ما و جامعه جهاني را جلب کند.»
او همچنين افزود که هرگونه توافق هستهاي با ايران شامل راهکارهايي براي اطمينان از پايبندي ايران به تعهداتش خواهد بود. او تاکيد کرد که تحريمها تاثيرات بسيار قوي بر ايران داشت.
رئيس جمهوري آمريکا خاطرنشان کرد: «اهميت تقويت روابط مشترک را به رهبران خليج تاکيد کردم و ما با يکديگر مساله مبارزه با تروريسم و چالشهاي منطقهاي را نيز به بحث گذاشتيم.»
او از وجود «نگراني در کشورهاي خليج در خصوص خطرهاي جديد» نيز سخن گفت و بار ديگر بر پايبندي واشنگتن به پشتيباني از همپيمانان خليجي خود از راه «حضور نظامي قوي در منطقه خليج» تاکيد کرد.
اوباما وعده داد که «مانورهاي مشترک نظامي بيشتري با کشورهاي خليجي برگزار خواهد شد.»
او گفت: «گفتوگوهاي مشترک، صريح و سازندهاي با کشورهاي خليج داشتيم و به رهبران خليجي بر اهميت روابط مشترک تاکيد کردم.»
در همين راستا رئيس جمهوري آمريکا گفت: «توضيح داديم که ايران مسلح به اسلحه اتمي بسيار خطرناکتر خواهد بود»، اما «هماهنگيهاي امنيتي نگراني کشورهاي خليجي را از فعاليتهاي ايران ميپوشاند.»
او تاکيد کرد: «توضيح دادم که حل و فصل پرونده اتمي به معناي حل و فصل تمام بحرانهاي ايران نخواهد بود.»
اوباما اذعان کرد که در نشست کمپ ديويد، همه مشکلات حل و فصل نشده است «اما در سال آينده نشست ديگري با کشورهاي خليج برگزار خواهد شد.»
اوباما: احترام زيادي براي ملک سلمان قائلم
درباره روابط کشورش با سعودي نيز اوباما گفت که «احترام زيادي براي ملک سلمان بن عبد العزيز قائلم». او افزود: «روابط برجستهاي با ملک عبد الله بن عبدالعزيز پادشاه درگذشته داشتيم.»
ملک سلمان بن عبدالعزيز در روزهاي نشست کمپ ديويد با اوباما تلفني گفت و گرده بود. اين در حالي است که شاهزاده محمد بن نايف وليعهد و شاهزاده محمد بن سلمان جانشين وليعهد سعودي در نشست کمپ ديويد حضور داشتند.
رئيس جمهوري آمريکا همچنين از شاهزاده محمد بن نايف و شاهزاده محمد بن سلمان تمجيد کرد.
او با بيان خرسندي از همکاري با شاهزاده محمد بن نايف گفت: «مدت زمان درازي با محمد بن نايف در مساله مبارزه با تروريسم همکاري کرديم.»
او همچنين درباره مساله مبارزه با تروريسم و تندروي گفت: «با کشورهاي منطقه براي تضمين دادن فرصت به جوانان همکاري ميکنيم. همچنين بايد از جوانان براي جلوگيري از پيوستن آنها به داعش يا القاعده حمايت کرد.»
درباره شاهزاده محمد بن سلمان نيز اوباما اظهار داشت: «جانشين وليعهد سعودي داراي حکمتي پيش از سن خود است.» او افزود: «اين نخستين باري است که براي ما فرصتي براي همکاري با جانشين وليعهد به دست ميآيد، او جوان است و به دليل هوش، ذکاوت و آگاهيش، تحسين ما را برانگيخت.»
او ادامه داد: «بر اين باوروم که رهبري جديدي از جوانان به قدرت رسيدهاند. اين زيبا است که ببينيم نسل جديد به شکلي فعال و قاطع در منطقهاي عمل ميکند نسبت بسيار زيادي از جوانان را در بر دارد.»
اسد را به دليل انهدام اسلحه شيميايي بمباران نکرديم
درباره بحران سوريه، اوباما گفت: «اوضاع در سوريه بسيار پيچيده است و راه حل قريب الوقوعي براي اين بحران وجود ندارد.»
رئيس جمهوري آمريکا نگاه خود را به اوضاع سوريه اينگونه بيان کرد: «تندروهاي مخالف اسد نيز وجود دارند که دستشان به برخي از تجاوزها آلوده است.»
درباره بشار اسد و به کار گيري اسلحه شيميايي عليه مردم سوريه، اوباما گفت: «اسد اسلحه شيميايي خود را منهدم کرد به همين دليل او را بمباران نکرديم.»
درخصوص نظرش درباره راه حل بحران سوريه نيز اوباما اظهار داشت: «ما با کشورهاي خليج و ترکيه براي حل بحران همکاري ميکنيم.» او در عيم حال افزود: «راه حل بحران سوريه نميتواند سريع باشد.»
اوباما معتقد است که «تلاشها در سوريه بايد از راه ائتلاف بين المللي صورت گيرد.» او ابراز عقيده کرد: «دخالت آمريکا جنگ داخلي سوريه را متوقف نميکرد.»